۹ مرکز دانشگاهی در زمینه پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی فعال هستند

 In تازه ها

به گزارش شیراز_ایرنا _دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: ۹ دانشگاه کشور در زمینه پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی با هدف کاربردی و اقتصادی کردن تحقیقات فعالیت دارند و به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت می‌کنند.

امیرعلی حمیدیه سه‌شنبه در بازدید از مرکز جامع پزشکی باز ساختی و سلول‌های بنیادی شیراز گفت: ستاد توسعه علوم فناوری سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال ۹۴ اقدام به راه اندازی مراکزی با عنوان مراکز جامع سلول های بنیادی پزشکی بازساختی کرد.

وی این مراکز را از نوع مراکز نسل جدید برشمرد و ادامه داد: این مراکز تنها مرکز تحقیقات یا مرکز رشد نیستند، بلکه محل استقرار شرکت های دانش بنیان، آزمایشگاه های پیشرفته و اتاق های تمیزی هستند که امکان تولید محصولات سلول درمانی، ژن درمانی و مهندسی بافت در آنها وجود دارد؛ همچنین محل استقرار شتاب دهنده ها هستند، پس از این دانشگاه های نسل نوین و دانشگاه های نسل سوم و چهارم تنها محل حضور استاد و دانشجو نیست و مکانی هایی برای دعوت سرمایه گذاران و صاحبان صنایع است تا منابع مالی را برای حوزه تحقیقات و فناوری تهیه کنند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه در تمام دنیا سرمایه تحقیقات و فناوری تنها از سوی دولت ها تامین نمی شود، گفت: امیدواریم هرچه زودتر در مرکز دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز مرکز شتاب دهی سلول های بنیادی علوم پزشکی و بازساختی و اتاق تمیز راه اندازی شود؛ همانطور که شرکت های دانش بنیان و آزمایشگاه های پیشرفته در این مرکز راه اندازی شده است تا افراد مستعد استان فارس بتوانند در مرکز جامع سلول های بنیادی و بازساختی شیراز، فعالیت کنند.

 وی اضافه کرد: مرکز جامع سلول های بنیادی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز جزو سه مرکز نخستی بود که در سال ۹۵ در کنار تهران و تبریز در کشور راه اندازی شد و پس از آن ۶ مرکز جامع دیگر نیز در کشور راه اندازی شده است.

حمیدیه افزود: جایگاه تولید علم در شیراز بسیار عالی است و تلاش می کنیم تا جایگاه تولید فناوری در شیراز نیز ارتقا پیدا کند.

وی گفت:جایگاه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بسیار ارزشمند است و باید از این توانمندی های موجود در دانشگاه برای ارتقای سطح علم و فناوری استفاده شود.

وی همچنین آمادگی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را برای پذیرش هر طرح کارآزمایی بالینی و ایده های علمی اعلام کرد.

 حمیدیه بیان کرد: گردش مالی در شرکت های دانش بنیان موضوع مهمی است و باید کارها به سمتی پیش رود که این شرکت ها درآمدزایی داشته باشند.

رئیس  دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در نشست با دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم را یکی از رسالت های این مرکز دانشگاهی برشمرد که در ارکان مختلف دانشگاه در حال پیگیری است و از تلاش برای توسعه تعامل با بخش فناوری و صنعت، به عنوان یکی از محورهای این رسالت یاد کرد.

مهرزاد لطفی همچنین اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد مشارکت شرکت های بیشتری در زمینه فناوری های عرصه سلامت باشیم.

دبیر شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت: مهمترین دغدغه ای که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال های گذشته دنبال می کند این است که بتوانیم روند اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانش بنیان پیش ببریم که این موضوع نیز زحمت فراوانی دارد.

امیر خانی افزود: دانشگاه ها در عرصه شکل گیری اقتصاد دانش بنیان جایگاه ویژه ای دارند و تلاش می شود که دانشگاه ها علاوه بر دانش آموخته، کارآفرین نیز تربیت کنند که این امر نیازمند تغییرات در ساختارهای این مراکز است و زیرساخت های لازم باید در دانشگاه ها ایجاد شود؛ دانش آموختگان مراکز علمی دنیا همواره با این مراکز در ارتباط و تعامل هستند.

وی با اشاره به ایجاد و راه اندازی مراکز جامع سلول های بنیادی و بازساختی در کشور اضافه کرد: این مراکز می توانند دانش، دانش آموخته و کارآفرین را در خود پرورش دهند و می توانیم سهم موثری در اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچون گذشته در این زمینه نیز پیشرو باشد.

منبع خبر

www.irna.ir/news/84286410/

Start typing and press Enter to search