رویکرد سلول درمانی جدید نوید درمان طولانی مدت دیابت نوع ۱ را می دهد
تیمی از دانشگاه توکیو (ژاپن) روش جدیدی را برای پیوند سلول های بتا پانکراس از طریق سلول درمانی ایجاد کرده اند. پیوندی که روی موش آزمایش شد،نشان داد که از روش آنها می توان برای درمان طولانی مدت دیابت نوع ۱ استفاده کرد.
شوجی تاکئوچی ، نویسنده اصلی مطالعه ، دانشگاه توکیو ، توضیح داد: “سلول درمانی یک روش هیجان انگیز ، اما چالش برانگیز برای درمان دیابت نوع ۱ است.” این چالش ناشی از مشکل بودن ساخت مقدار زیادی سلول بتای انسانی در یک ظرف و مهمتر از آن ، دستیابی به پیوند ایمن و موثر است . در این مطالعه ، ما می خواستیم یک ساختار جدید ایجاد کنیم که امکان پیوند موفق سلول های بتا را در دراز مدت فراهم کند. “
تیم تحقیقاتی پیوندی را ایجاد کردند که به آن ساختار سلول های محصور شده با شکل ریشه نیلوفر (LENCON) گفته شده و سلول های بتای لوزالمعده مشتق از iPSC انسانی را در آن بارگذاری کردند.
برای ارزیابی اینکه آیا پیوند باعث واکنش ایمنی در ایمپلنت می شود ، گروه از مدل های موش دیابتی با نقص ایمنی و سیستم ایمنی استفاده کردند. در موش های نقص ایمنی ، LENCON سطح قند خون طبیعی را برای بیش از ۱۸۰ روز حفظ کردند. در موش های دارای سیستم ایمنی ، پیوند را می توان بدون چسبندگی پس از ۱ سال پیوند برداشت . “این نتایج قابل توجهی است که نشان می دهد چگونه LENCON می تواند با موفقیت و ایمن در زمینه دیابت نوع ۱ مورد استفاده قرار گیرد. نتایج ما نشان می دهد که LENCON می تواند گزینه جدیدی برای سلول درمانی برای دیابت نوع ۱ ارائه دهد. “
Ref:https://www.regmednet.com/new-cell-therapy-approach-shows-promise-for-long-term-treatment-of-type-1-diabetes-mellitus/کپی لینک کوتاه