جراحان برای اولین بار موفق شدند که کلیهی خوک را به انسان پیوند بزنند!
جراحان در نیویورک با موفقیت کلیهای را که در یک خوک تغییر ژنتیکی یافته رشد کرده است، به یک بیمار انسانی مرگ مغزی شده پیوند زدند و مشاهده کردند که این اندام عملکرد طبیعی دارد. از این جراحی که در انستیتو پیوند N.Y.U. Langone به سرپرستی پروفسور رابرت مونتوگومری وابسته به دانشگاه نیویورک در ماه سپتامبر صورت گرفته، تاکنون گزارشی در مجلات علمی پزشکی منتشر نشده است. به گفته دکتر مونتوگومری، کلیه، متصل به رگهای خونی در قسمت بالای ساق پا در خارج از شکم ، به طور عادی شروع به کار کرد و ادرار و کراتینین زاید را تقریباً بلافاصله ایجاد کرد. همچنین، باتوجه به عملکرد مناسب این اندام در خارج از بدن، نشان میدهد که در داخل بدن نیز میتواند به خوبی عمل کند. البته در این زمینه، نگرانیهایی در مورد آلوده شدن افراد توسط ویروسهای موجود در خوک نیز وجود دارد که موجب پیچیدگی آن میشود.
در حال حاضر دریچههای قلب خوک به طور معمول به انسان پیوند زده میشود و برخی از بیماران مبتلا به دیابت، سلولهای لوزالمعدهی خوک را دریافت کرده اند. از پوست خوک نیز به عنوان پیوند موقت برای بیماران سوختگی استفاده شده است.
کلیهی استفاده شده در این روش، با حذف یک ژن خوکی که یک مولکول قند را کد میکند و باعث واکنش رد شدن پیوند میشود، به دست آمد. همچنین، خوک نیز توسط Revivicor دچار مهندسی ژنتیک شده و توسط سازمان غذا و دارو مورد تأیید قرار گرفته است تا به عنوان منبع درمانی برای انسان مورد استفاده قرار گیرد.
پس از پیوند کلیه به قسمت مورد نظر، جراحان آن را با یک سپر محافظ پوشانده بودند تا بتوانند آن را مشاهده کرده و در طول دوره مطالعه ۵۴ ساعته نمونه های بافتی بگیرند. دکتر مونتگومری و همکارانش دریافتند که سطح ادرار و کراتینین طبیعی بود و در بیش از دو روز مشاهده، هیچ نشانه ای از رد شدن آن مشخص نشد.
در نهایت، این جراحی یک پیشرفت بزرگ علمی است که ممکن است منبع جدید و وسیعی از اعضای بدن را برای بیماران نیازمند به پیوند به ارمغان آورد.